yyyyy

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
yyyyy 2020-09-09 22:00:00Z 0

Presidentskifte 2020

En solig fredag, med sommarklädda klubbmedlemmar och gäster, arrangerades ett presidentskifte av klubbtjänst. Då Corona ännu lägger sin begränsning på mötesverksamheten, erbjöd My Hedenskog att genomföra mötet på Asmundtorpsgårdens stora gräsmatta. Det blev en härlig uppslutning av medlemmar och gäster samt även någon som följde ceremonin via digitala media, något som klubben kommer att utveckla under hösten.

En svalkande välkomstdrink inledde mötet och följdes av en sommarlunch från Matboden i Stehag, även den Corona anpassad, festligt arrangerad både för ögat och smaklökarna.

Efter lunchen genomfördes ett inval av Peder Berggreen-Clausen som presenterades av sin fadder, Bengt Nimander.

Avgående president, Ann Hermansson, gav en exposé från året via intressanta föredrag på fredagsmöten till stämningsfull kulturkväll och utmaningen att skapa gemensamma event när Corona slog ned i samhället. Ann avslutade sitt tal genom att överlämna presidentkedjan till mig som pågående president. Ett av mina mål för året övertog jag från Ann att ” ha trevligt” vilket skall genomsyra våra träffar. Mitt andra mål är att ”synliggöra” vilket vi skall uppnå genom att öppna upp den digitala världen.

Därefter var det dags för det traditionella lotteriet vars prisbord fyllts av medlemmar och sponsorer. En stor mängd lotter hade sålts som i sin tur ökade bidraget till Rotary Doctors som Ann tillägnat ”Presidentens val” som lär passera 45 000 kr. Under Anns år som president har klubben bidragit med mer än 70 000 kr till olika verksamheter i Rotarys anda.

Därmed avslutades presidentskiftet och ännu ett ”trevligt möte” var till ända. Efter ett, förhoppningsvis, soligt sommaruppehåll hoppas vi alla att vi kan mötas på Bowlinghallen igen och släppa loss ny energi i den ”kramgoa” klubben.

Sommarhälsningar från Jan Krappe

Presidentskifte 2020 Anders Mether 2020-06-29 22:00:00Z 0

Det första online mötet

I fredags hade vi i Eslöv Sallerup Rotaryklubb vårt första digitala möte. Det var roligt att konstatera att vi hade nästan lika hög närvaro som på våra trevliga lunchmöte. Vi som var med fick höra ett mycket intressant föredrag av Alexandra om Coronasmittan. Vi har en ambition av att försöka återkomma med digitala möte fler gånger.
Det första online mötet Joakim Petersson 2020-04-18 22:00:00Z 0 Digitalt möte

Stödjande lunch

Publicerad av Joakim Petersson
Bowlingen behöver allt stöd de kan få. Förra fredagen var vi några som var där och åt lunch. Vi åt ute, hade  desinficerat våra händer både innan och efter samt att vi höll av stånd under lunchen. Man kan tänka sig att detta upprepas imorgon.
Stödjande lunch Joakim Petersson 2020-04-01 22:00:00Z 0

Corona virus

Publicerad av Jan Krappe
Mot bakgrund av det osäkra läget kring spridningen av Corona virus och vilka förhållningsregler vi skall följa för att minska hastigheten av smitta har vi tagit beslutet att ställa in samtliga möten till 1 juni.
Corona virus Jan Krappe 2020-03-12 23:00:00Z 0

Kulturafton

Publicerad av Joakim Petersson
Som vanligt höll vi årets kulturafton i Sallerups Kyrka med stämningsfull musik av Charlotte Mannerstråle och Nynne Termannsen, högtidligt medlemsintag, överlämnade av Presindentens val till EAI Bordtennis samt utdelning av Paul Harris Fellow.  Kvällen avslutades på prästgården med jultallrik och traditionell Beaujolais Nouveau.
Kulturafton Joakim Petersson 2019-11-20 23:00:00Z 0

Föredrag Orkla

Publicerad av Joakim Petersson den 17 May 2019

Vad passar bättre den 17:e maj än att ha ett föredrag med lite norska influenser. En jämförelse mellan Orkla i Norge och Orkla i Sverige.
Föredrag Orkla Joakim Petersson 2019-05-16 22:00:00Z 0

Gert Berglund

Vår charter- och hedersmedlem Gert Berglund avled måndagen den 25 februari 2019 efter flera års lidande i Parkinsons sjukdom.
Gert Berglund Joakim Petersson 2019-02-24 23:00:00Z 0

2018 år stipendiater

Publicerad den 07 Dec 2018
Årets stipendiater i vår förering är Maziar Javidian, Mohamed El-Tahan och Rivan Hadji Haso. De gör en beundransvärd insats.
2018 års stipendiater
2018 år stipendiater Joakim Petersson 2018-12-06 23:00:00Z 0